nieuws homepage

Ik ben op zoek naar...

zoeken
  dinsdag, 17 maart 2020

 

 

 

 

Stichting Leergeld ondersteunt kinderen

 

 

Heeft u moeite om schoolspullen aan te schaffen, contributie voor de sportvereniging te betalen of een fiets te kopen voor uw kind(eren)?  lees verder.....


 

TaalSteenbergen: Taalplezier voor 0 tot 100+ jaar

 

 

 

 

TaalSteenbergen isopgericht om mensen met een taalbehoefte in contact te brengen met de juiste
partners in het netwerk. TaalSteenbergen bundelt al het aanbod dat er is op gebied van taal.
lees meer....


 

 

Maak je je ernstige zorgen over iemand in je omgeving? Vertoont iemand verward gedrag? Brengt iemand zichzelf of anderen in gevaar? Bel dan naar het Meldpunt Crisiszorg West-Brabant op 0800-5099.

 


 

 

afbeelding van een mantelzorgpas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mantelzorgers ontvangen waardering via Mantelzorgpas 

  

 

 

Vanaf 1 mei wordt de jaarlijkse mantelzorg waardering in gemeente Steenbergen weer gestort op de Mantelzorg pas “samen in Steenbergen.” Mantelzorgers die bekend zijn bij het Steunpunt Mantelzorg Steenbergen ontvangen het bedrag van 50 euro om iets leuks voor zichzelf te kunnen doen of kopen bij een van de ondernemers in de gemeente waar de pas te gebruiken is.


Lees het hele artikel op gemeente-steenbergen.nl

  


 

Gemeente Steenbergen neemt coronavirus maatregelen - update 22 april

 

 

De inloopspreekuren gaan vanaf donderdag 19 maart NIET door. Wilt u langskomen op de Fabrieksdijk? Belt u dan voor een afspraak. Bij afspraken stemmen wij af of de afspraak telefonisch kan doorgaan en anders worden externe afspraken tot nader orde verplaatst.

 

 


 

Dementie & corona

Het Dementienetwerk Nederland, afdeling West-Brabant heeft samen met Alzheimer West-Brabant en haar andere partners gekeken diverse initiatieven genomen om deze doelgroep in deze moeilijke tijden toch zo goed mogelijk te ondersteunen.

 

Lees verder....

 


 

 opa en kleinzoon kijken op een laptop

Nieuw: Hulpwijzer Brabantse Wal

Er is een nieuwe website die u laat zien welke organisaties iets voor u kunnen betekenen als u een vraag heeft over zorg en welzijn.

 

De website www.hulpwijzerbrabantsewal.nl helpt u op weg. U vindt er praktische informatie, adressen en hulp dichtbij huis over veel verschillende onderwerpen

 

 


afbeelding stay at home 

 

Alles over corona en hulp in de buurt op nieuwe website

 
 
Bij wie kan ik in mijn gemeente terecht met een vraag over corona? Hoe help ik mensen in mijn buurt door deze lastige periode? En wat kan ik zelf doen om de crisistijd zo goed mogelijk door te komen? Welzijnsorganisatie WijZijn Traverse Groep heeft deze informatie voor zeven gemeentes in West-Brabant en Zeeland gebundeld op de website www.corona-infopunt.nl
 

 

logo WijZijn

 

 WijZijn Steenbergen staat voor haar inwoners klaar, ook tijdens Coronacrisis

 

Inwoners die in de problemen dreigen te komen omdat door het Coronavirus hun (dagelijkse) ondersteuning wegvalt, kunnen bellen naar WijZijn Steenbergen via telefoonnummer 0167 750 850. 

lees meer.....

 

Bij wie kan ik in mijn gemeente terecht met een vraag over corona? Hoe help ik mensen in mijn buurt door deze lastige periode? En wat kan ik zelf doen om de crisistijd zo goed mogelijk door te komen? Welzijnsorganisatie WijZijn Traverse Groep heeft deze informatie voor zeven gemeentes in West-Brabant en Zeeland gebundeld op de website www.corona-infopunt.nl.

Het coronavirus raakt ons allemaal. Om mensen in de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Halderberge, Tholen, Woensdrecht, Rucphen en Steenbergen te informeren over mensen en instanties bij wie zij terechtkunnen in hun gemeente heeft WijZijn Traverse Groep deze nieuwe website gelanceerd. Het is een nuttige aanvulling op de diverse telefonische Corona-steunpunten in de gemeenten: mensen kunnen er ook buiten kantooruren en in de weekenden terecht voor informatie, een praatje of een gerichte ondersteuningsvraag.

Informatie en een luisterend oor

Naast algemene informatie over het coronavirus en adviezen om besmetting te voorkomen, is op de website een compleet overzicht te vinden met contactgegevens van organisaties waar mensen voor een luisterend oor of met een (ondersteunings)vraag terechtkunnen. Inwoners die een helpende hand willen bieden, kunnen contact opnemen om te ontdekken wat zij kunnen betekenen.

Informatie en initiatieven

De komende tijd wordt de website nog verder aangevuld met informatie van andere zorg- en welzijnsaanbieders én met een overzicht van initiatieven om mensen te helpen of een hart onder de riem te steken. Want deze tijd vraagt dan wel om voorzichtigheid, maar omkijken naar elkaar is juist nu heel belangrijk.

Elk goed idee is welkom

Met de informatie van het RIVM en de maatregelen van de overheid als kompas blijft WijZijn Traverse Groep - zeker nu - ondersteuning bieden aan alle kwetsbare mensen in West-Brabant en Zeeland. Maar alle hulp is welkom. De WijZijn-professionals denken graag mee met inwoners die een goed idee hebben om mensen te helpen, maar hulp nodig hebben bij het opzetten daarvan.

Meer weten? Kijk op www.corona-infopunt.nl.

 

 

Sensoor gaat verder onder de naam deluisterlijn.nl . ze zijn telefonisch te bereiken op 0900-0767 of u kunt (anoniem) met hen chatten.

 

 

 

Vanaf 1 december 2019 is het telefoonnummer van Deeltaxi om een rit te reserveren 088-0761000

Terug naar het overzicht »