Dementie & corona

Ik ben op zoek naar...

zoeken

Het Dementienetwerk Nederland, afdeling West-Brabant heeft samen met Alzheimer West-Brabant en haar andere partners gekeken diverse initiatieven genomen om deze doelgroep in deze moeilijke tijden toch zo goed mogelijk te ondersteunen.

 

Webpagina over dementie en corona

Op de website van het Dementienetwerk hebben we een speciale pagina ingericht voor informatie over dementie en corona: www.dementienetwerkwb.nl/dementie-corona. Op deze pagina plaatsen we informatie en nieuwsberichten voor onze doelgroep: adviezen, filmpjes en links naar nuttige websites. We werken deze speciale pagina tenminste wekelijks bij met relevante en actuele informatie.

 

Online Alzheimer Cafés

Door de restricties kunnen de fysieke Alzheimer Cafés die (twee)maandelijks georganiseerd worden, helaas niet doorgaan. Op maandagavond 20 april  is het eerste Online Alzheimer Café uitgezonden! Het thema van de uitzending was Dementie en Corona. We hebben voor deze gelegenheid een panel van professionals samengesteld: drie casemanagers dementie, een coördinator/bestuurslid van Alzheimer West-Brabant tevens oud-neuroloog, een geestelijk verzorger en een adviseur mantelzorgondersteuning. Via het online platform Zoom zijn de bezoekers van de Alzheimer Cafés in de regio West-Brabant uitgenodigd om deze online uitzending bij te wonen en daar hun vragen te stellen. Vanaf dinsdag 21 april kan deze uitzending op internet worden teruggekeken. De link naar de opname kunt u vinden op www.dementienetwerkwb.nl/dementie-corona.

 

Wekelijkse telefonische spreekuren

Niet iedereen kan of wil deze online uitzending bijwonen. Daarom zullen de coördinatoren van de Alzheimer Cafés vanaf 20 april elke maandagavond een telefonisch spreekuur houden voor bezoekers van de Alzheimer Cafés. Voor Gemeente Steenbergen zijn Els Mulder-Nootenboom Jeanne Brooijmans-Tak zijn telefonisch bereikbaar op 06 - 139 98 996 (Els) en 06 – 227 21 394 (Jeanne) op maandagen tussen 19:00 en 20:30 uur voor vragen over corona en dementie, en bij behoefte aan ondersteuning, advies en informatie. Deze spreekuren worden in elk geval gehouden totdat de fysieke Alzheimer Cafés weer plaats kunnen vinden.