Gehandicapten Parkeerkaart /Gehandicapten parkeerplaats

Ik ben op zoek naar...

zoeken

Parkeren kan voor mensen met een beperking extra problemen opleveren. Het is voor deze mensen vaak noodzakelijk dat ze vlakbij de plaats van bestemming in en uit kunnen stappen, omdat ze niet of nauwelijks een grotere afstand kunnen overbruggen. Voor hen zijn er dan ook de nodige parkeerregelingen getroffen, namelijk de gehandicaptenparkeerkaart (in de meeste landen van Europa geldig) die toegang geeft tot speciale parkeerplaatsen bij openbare gebouwen en/of op gemeentelijke parkeerplaatsen.

 

 

Geldigheid Europese gpk

Een Europese gehandicaptenparkeerkaart is (maximaal) vijf jaar geldig. De keuringsarts kan adviseren om de kaart af te geven voor een kortere periode. Dit is afhankelijk van uw beperking en de prognose.

 

Aanvragen gpk

Denkt u in aanmerking te komen voor een gpk dan kunt u hiervoor een melding doen bij Vraagwijzer. U kunt vrijblijvend binnenlopen bij Vraagwijzer tijdens de inloopspreekuren. U kunt dan een gesprek met een intaker hebben, die u kan helpen met de melding.

 

Gehandicaptenparkeerplaats

Wanneer u in het bezit bent van een invalidenparkeerkaart, type B (bestuurder) of type B/P (bestuurder/passagier) dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen vlakbij uw huis.


Meer informatie kunt u vinden op Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen