Mantelzorg

Ik ben op zoek naar...

zoeken

Mantelzorg WijZijn Steenbergen 

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.


Mantelzorgondersteuning wordt aangeboden om mantelzorgers te helpen hun zorg taken zo lang mogelijk goed en gezond uit te kunnen voeren. Zo kan het voorkomen dat de mantelzorger zelf moeite krijgt met het combineren van zorg, en het eigen gezin of werk. Voor deze zaken en andere vragen kunt u opnemen met het Steunpunt Mantelzorg Steenbergen.


Voor meer informatie over mantelzorg kijkt u op: www.wijzijnsteenbergen.nl

 

Jonge mantelzorgers (Superkids):

Een jonge mantelzorger is iemand jonger dan 24 jaar, die opgroeit met een zieke ouder, broer, zus, of met een zieke opa en oma, die in de directe omgeving van het gezin woont en zorg nodig heeft. Voor deze Superkids worden er jaarlijks diverse activiteiten aangeboden.

 

Voor meer informatie over Superkids kijkt u op: https://www.wijzijnsteenbergen.nl/nieuws/activiteiten-voor-jonge-mantelzorgers

 

Respijtzorg

Zorg voor een naaste kan zeer intensief zijn. Voor extra hulp kunt u een vrijwilliger of professionele zorgverlener inschakelen. Als mantelzorger heeft u ook af en toe vrije tijd nodig. U kunt dan een beroep doen op respijtzorg. Bij respijtzorg nemen professionele krachten of vrijwilligers uw zorgtaken (tijdelijk) over.

 

Voor meer informatie over Respijtzorg kijkt u op: https://mantelzorgbrabantsewal.nl/respijtzorg

 

 

Mantelzorgwaardering

Zowel Steunpunt Mantelzorg Steenbergen als de gemeente Steenbergen waarderen de inzet van mantelzorgers. Jaarlijks wordt er een activiteit georganiseerd rondom de Dag van de Mantelzorg in november. 

 

Ook geeft de gemeente Steenbergen een blijk van waardering in de vorm van de 'Samen in Steenbergen' - cadeaupas.

 

Voor meer informatie over mantelzorgwaardering kijkt u op: https://sameninsteenbergen.nl/mantelzorger/