Maatjes Plus Project WijZijn Steenbergen

Ik ben op zoek naar...

zoeken
nr_cache/thumb-f3fe4fcfec26205638d8e66c08317b7f-568x1500.png

Dit project is bedoeld voor mensen die ondersteuning nodig hebben en willen in de vorm van het zogenoemde ‘Maatjes Plus’project. Zorgbehoevenden die deze vorm van ondersteuning kunnen gebruiken worden daarbij één op één ondersteund door hun eigen maatje: een vrijwilliger die hen persoonlijk helpt. WijZijn Steenbergen roept zowel belangstellende vrijwilligers als inwoners die ondersteuning kunnen gebruiken, op om zich aan te melden voor ‘Maatjes Plus’.

 

Er zijn mensen die zelfstandig wonen, maar om verschillende redenen een persoonlijke ondersteuning kunnen gebruiken. Denk hierbij aan mensen die een hersenbloeding hebben gehad, een psychiatrisch verleden hebben, verstandelijk beperkt zijn of mensen die veel moeite hebben om aansluiting te vinden bij hun omgeving. Zij worden maatje met een vrijwilliger. Die zal per week een uur of twee echt tijd voor hem of haar maken. Ze krijgen dan persoonlijk aandacht en hun maatje kan hen bij bepaalde zaken ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan samen boodschappen doen, samen zaken bespreken of bijvoorbeeld helpen bij het leggen van contacten met leeftijds- of lotgenoten”, of gewoon samen iets drinken.

 

 

Hulpbehoevenden kunnen zichzelf aanmelden of het kan ook zijn dat ze worden doorverwezen door verwijzers. Dat zijn onder meer huisartsen, GGZ, SDW, Steunpunt Mantelzorg, wijkzusters of maatschappelijk werkers.

 

Maatjes gezocht

 

WijZijn Steenbergen zoekt maatjes. Vrijwilligers hoeven geen ervaren of geschoolde hulpverlener te zijn. De belangrijkste eigenschap die ze moeten bezitten is een warme persoonlijkheid. Mensen die belangstelling hebben voor hun medemens. Die zich betrokken voelen, zonder dat ze de problemen die ze tegenkomen meer naar huis nemen.

Vrijwilligers die zich voor het Maatjes Plus project aanmelden krijgen ondersteuning. Door middel van cursussen worden ze geschoold. Bij vragen kunnen ze ook altijd terecht bij een van de professionele begeleiders.

 

 

Aanmelden

 

Het Maatjes Plus-project gaat van start. Vrijwilligers en mensen die ondersteuning van een maatje kunnen gebruiken, kunnen zich aanmelden bij WijZijn Steenbergen. Dat kan door te bellen naar (0167) 750850. Mailen kan ook: welzijn-stb@wijzijntraversegroep.nl