Alarmeringsapparaten

Ik ben op zoek naar...

zoeken
nr_cache/thumb-68c1905c95af0b496834030a652aaa6b-568x1500.png

Als oudere of gehandicapte kunt u bij diverse organisaties terecht voor alarmeringsapparaten. Het alarmeringssysteem is bedoeld om in noodsituaties (meestal bij gezondheidsproblemen) in en om het huis hulp te kunnen inroepen.

 

Er zijn verschillende mogelijkheden, ook zijn er diverse ontwikkelingen gaande met betrekking tot de mogelijkheden.

 

Voor het huren van alarmeringsapparaten kunt u terecht bij onder andere:

 

TWB/Focus Cura 

 

Hoe werkt een alarmeringssysteem in het algemeen?

Als u zich niet veilig voelt, of te maken heeft met een wankele gezondheid (en hierdoor niet gerust bent) kunt zich laten aansluiten op het alarmeringssysteem. Er wordt in uw woonruimte een alarmapparaat geplaatst met een zender, die aan uw alarmapparaat is gekoppeld. Bij acute nood kunt u de knop van de zender indrukken en snel contact met de centrale leggen.


Sociale alarmering

Veel mensen vinden het prettig dat er mensen uit de vertrouwde omgeving komen bij een alarmoproep. Is dit ook bij u het geval? Dan kiest u voor sociale alarmering. Bij het aanmelden geeft u drie mensen op uit uw omgeving die te hulp kunnen schieten. Dat kunnen uw kinderen of andere familieleden zijn, maar ook uw buren of vrienden. Wij bellen hen op volgorde die u aangeeft bij uw aanmelding. Het is belangrijk dat deze contactpersonen snel hulp kunnen verlenen in geval van nood. Ze moeten dus bij u in de buurt wonen (maximaal 15-20 minuten reistijd) en toegang hebben tot uw woning. Bij acute nood waarschuwt de alarmcentrale uiteraard wel direct de huisarts of een ambulance.

 
Alarmering met professionele opvolging

Heeft u geen drie contactpersonen beschikbaar of wonen uw contactpersonen te ver weg? U kunt er dan ook voor kiezen om, als u alarmeert, een professional van TWB te laten komen. Heeft u, of degene waarvoor u personenalarmering wilt regelen al een zorgindicatie? Of nog geen indicatie maar wel zorg nodig? Belt u dan met 088 - 560 2000 voor meer informatie. Onze klantadviseurs spreken met u af of er een wijkverpleegkundige bij u thuis moet komen. De wijkverpleegkundige kijkt dan samen met u waar u mee geholpen bent. We maken afspraken over de zorg en stemmen de personenalarmering daar op af. En uiteraard wordt er zorg voor u geregeld. Soms al vanaf de volgende dag. 

 

WijZijn Steenbergen kan u helpen bij de aanvraag voor alarmering. Zij zijn te bereiken op 0167-750850.

 

U kunt ook langskomen bij Vraagwijzer tijdens de inloopspreekuren op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9:00 en 12:00 uur en donderdagmiddag tussen 13:30 en 16:30 uur. (Op dit moment zijn er geen inloopspreekuren vanwege de coronamaatregelen.)